Hvordan reparerer man et fladt dæk?

Hvordan reparerer man et fladt dæk?

Fladt bagdæk. Hvad skal man gøre ved det?

Alle kender denne situation: Du cykler, og du mærker, at du har stadig sværere ved at komme videre. En hurtig kontrol viser, at der er sluppet luft ud af bagdækket. I det følgende afsnit vil vi vise dig, hvordan du skifter inderslangen, mens du er på vejen:

Bemærk: Vi begrænser os her til metoden med at skifte, mens man står. De samme trin er også mulige, når cyklen er vendt rundt, så sadlen og styret rører jorden.

1. udskiftning af kæden

For at gøre kæden så stram som muligt, skal du sætte den på det mindste tandhjul bagpå, mens du skifter til et højere gear. Foran skal kæden sidde på det højeste eller midterste kædeblad.

2. løsn hurtigudløseren

Først og fremmest skal du løsne hurtigspændet. Dette er en spændingsanordning på siden af baghjulet, som kan strammes og drejes.

3. Løft baghjulet

Du kan nu løfte baghjulet. Det er bedst at få en anden person til at hjælpe dig med at holde cyklen. Du skal muligvis dreje kæden lidt udad.

4 Udskiftning af inderslange

Når dækket er fjernet, skal du lade så meget luft som muligt ud. Derefter kan du tvinge dækket ud af fælgen. Dette kan gøres manuelt eller med et egnet værktøj. Derefter kan røret fjernes. Omvendt kan en ny slange indsættes og pustes op.

5. indsættelse af hjulet

For at sætte hjulet i igen skal du placere kæden på det mindste tandhjul og trække bagskifteren opad med tommelfingeren og bagud med fingrene, så hjulet kan placeres i rammen ved den resulterende linje.

6. Kontroller dækket

Det næste skridt er at kontrollere, at hjulet drejer korrekt. I dette tilfælde er det særlig vigtigt, at bremseskiverne ikke gnider, når de roterer frit.

7. Spænd hurtigspændingen

Det sidste trin er at stramme hurtigudløseren.


Det var det!

Tilbage til blog